روغن درمانی و فواید آن

روغن تراپی چیست و چه فوایدی دارد؟

وقتی صحبت از درمان طبیعی ساقه موی ضعیف و شکننده ، پوست خشک و آسیب‌دیده ، ریزش موی غیرطبیعی ، لکه‌های پوستی و دیگر عارضه‌های پوست و مو می‌شود ؛ روغن تراپی یک راهکار مؤثر ، بی‌ضرر و در عین حال دلچسب‌ به حساب می‌آید. البته کاربرد روغن‌ تراپی به حوزه زیبایی و سلامت پوست و مو محدود نمی‌شود. این فرآیند کارایی گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف دارد.

درمان از طریق روغن‌های طبیعی چنانچه با برنامه منظم و پیگیری همراه باشد ، نتایج شگفت‌انگیزی به دنبال خواهد داشت. البته پوست و موی افراد با ویژگی‌های جسمی مختل ف، سطح پاسخگویی متفاوتی نیز به روغن ‌تراپی از خود نشان می‌دهند.

 

منشأ روغن‌های مورد استفاده در روغن ‌تراپی

هر گیاهی بسته به ویژگی‌های خاص خود ، روغنی با خواص منحصر به فرد تولید می‌کند. مسلم است که بنا بر تفاوت‌هایی که میان انواع روغن وجود دارد ، کاربرد هر کدام نیز با دیگری متفاوت است. هرچند که شباهت‌هایی در ساختار و کاربرد آنها نیز وجود دارد.

روغن‌های گیاهی که در فرآیند روغن ‌تراپی مورد استفاده قرار می‌گیرند، به دو روش مختلف استخراج می‌شوند. روغن‌هایی که از دانه‌هایی مثل کنجد یا بادام گرفته می‌شوند، از روش پرس سرد و روغن‌های گرفته ‌شده از گیاهانی مثل اسطوخودوس، نعنا و آویشن به روش بن ماری و یا به اصطلاح خواباندن در یک روغن پایه حاصل می‌شوند.

 

روغن ‌تراپی چه کاربرد و فوایدی در حوزه سلامت و زیبایی دارد؟

1 – روغن ‌تراپی به میزان چشمگیری در کاهش استرس مؤثر است ؛ در واقع روغن‌ها از دو طریق به درمان استرس کمک می‌کنند. ماساژ با انواع روغن گیاهی چه بر روی پوست بدن و صورت و چه بر روی پوست سر و موها ، تأثیر فوق‌العاده آرامش‌بخشی داشته و به نوعی تمام تنش‌ها را از شما دور می‌کند. همچنین رایحه‌ درمانی که از طریق استنشاق رایحه روغن‌های متفاوت انجام می‌شود ، مستقیماً بر روی مغز تأثیر می‌گذارد. این روش نیز استرس و تبعات آن را درمان می‌کند.

2 – سردرد و میگرن را از طریق روغن ‌تراپی می‌توان درمان کرد ؛ در دهه نود میلادی دو تحقیق همزمان ثابت کرد که ، ماساژ روغن نعناع بر روی پیشانی و شقیقه‌‌ ، در برطرف کردن سردرد بیمارانی که به میگرن مبتلا هستند ، مؤثر است. همچنین در بررسی‌هایی که در سال‌های اخیر انجام گرفته ‌است ، روغن نعناع و روغن اسطوخودوس ، در درمان انواع سردرد به کار می‌آیند.

جالب است بدانید که ایرانیان از صدها سال پیش مخلوطی از روغن بابونه و کنجد را بر روی شقیقه‌های فرد مبتلا به میگرن ماساژ داده و به این ترتیب سردرد شخص بیمار را درمان می‌کرده‌اند. این روش که هنوز هم کاربرد داشته و تأثیر آن ثابت شده‌ است ، در دنیا با نام درمان ایرانی سردرد شناخته می‌شود.

3 – روغن ‌تراپی کیفیت خواب را افزایش داده و بی‌خوابی را درمان می‌کند  ؛ استعمال روغن اسطوخودوس ، کیفیت خواب را به خصوص در زنان و پس از زایمان افزایش می‌دهد. همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی ، با استفاده از این روغن خواب بهتری خواهند داشت.

 

پانزده مقاله معتبر که به بررسی تأثیر روغن‌ تراپی در درمان بی‌خوابی پرداخته‌اند ، استعمال روغن‌ها و بویژه روغن اسطوخودوس را بهبود ‌دهنده عادات خواب معرفی کرده‌اند.

انواع التهابات پوستی از طریق روغن ‌تراپی درمان می‌شود ؛ این موضوع به اثبات رسیده ‌است که ، روغن‌های ضروری می‌توانند به عنوان داروی ضدالتهابی تجویز شوند. در تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته‌ است ، خوردن ترکیبی از روغن‌های آویشن و پونه ‌کوهی به بهبود کولیت کمک می‌کند. همچنین روغن رزماری نیز چنین قابلیتی را از خود نشان داده‌است.

بعضی از انواع روغن می‌توانند نقش آنتی‌بیوتیک و ضد‌میکروبی داشته‌ باشند ؛ روغن نعناع و روغن درخت چای ، از جمله ترکیباتی هستند ، که در تحقیقات مختلف اثرات آنتی‌بیوتیکی از خود نشان داده‌اند.

روغن‌ها کاربردهای گسترده‌ای در زندگی روزمره دارند ؛ بسیاری از مردم از انواع روغن گیاهی برای خوشبو شدن منازل خود استفاده می‌کنند. همچنین روغن‌های طبیعی می‌توانند جایگزینی سازگار با محیط زیست و ایمن برای مواد شیمیایی دفع‌کننده حشرات باشند. حتی در بعضی مواقع می‌توان از روغن‌های گیاهی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی استفاده کرد.

 

قبل از ارائه نسخه‌های درمانی توجه به نکات زیر ضروری است

پرهیز ؛ رکن اساسی درمان است.

  • در طب اسلامی پرهیز ؛ بر دو قسمت است:
  • پرهیز عام و پرهیز خاص
  • پرهیز عام یعنی رعایت اصول بهداشتی و حفظ سلامتی و پرهیزخاص شامل غذاها ، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها می باشد.

به عنوان مثال ؛ اگر کسی بیماری غلبه بلغم و سردی داشته باشد ، باید از غذاهای بلغم زا و دارای طبع سرد اجتناب کند ؛ مانند ماست ، دوغ ، خیار ، گوجه فرنگی ، قارچ ، هندوانه ، خربزه و… یا اگر کسی بیماری غلبه صفرا و گرمی داشته باشد باید از غذاهایی که موجب زیاد شدن صفرا در بدن می شوند اجتناب نماید. مانند: فلفل ، نمک ، پیاز ، بادمجان ، شیرینی جات و…

  • روغن مالی یکی از موثرترین روش‌های درمانی است ؛ اما یگانه روش درمان نیست ؛ لذا از روش‌های درمانی سالم و طبیعی دیگر نیز می‌توان در کنار آن کمک گرفت.
  • برای رسیدن به نتیجه مطلوب ، همت و استقامت در بکارگیری روغن‌ها و ادامه آن ؛ بسیار مؤثر است.
  • کیفیت روغن‌ها و خالص بودن در تأثیرگذاری آن ، مؤثر است بنابراین روغن‌ها را از محل های معتبر و قابل اعتماد تهیه کنید.
  • شستشو و تمیز کردن محل روغن مالی قبل از بکار گیری روغن‌ها نقش مهمی در تأثیر و سرعت درمان دارد.
  • ماساژ محل بیماری قبل از روغن مالی در سرعت و تأثیر آن مؤثر است.
  • در سطح بدن نقاطی وجود دارد که جذب روغن در آن‌ها بیشتر است که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از : ملاج سر (یک وجب بالاتر از نوک بینی) ، داخل بینی ، داخل ناف ، ناحیه مقعد.
  • زمان مالیدن و استفاده از روغن در تأثیر گذاری آن مؤثر است مثلاً بعضی روغن‌ها در روز و بعضی در شب تأثیر بیشتری دارند.
  • جذب روغن و تأثیر آن در کودکان بیشتر و سریع‌تر می‌باشد.
  • کسانی که طبعشان گرم است نسبت به کسانی که طبعشان سرد است قدرت جذب به خاطر حرارت زیاد بدن آنان سریع‌تر و بیشتر است.

در درمان با روغن نیز اگر علت بیماری درست تشخیص داده شود و روغن مناسب آن نیز بکار گرفته شود ، درمان صورت خواهد گرفت ؛ منتهی در بعضی بیماری‌ها درمان ، حتمی است ؛ و در بعضی دیگر با درصد کمترمؤثر می‌باشد و در کنار درمان‌های دیگر به عنوان مکمل در سرعت درمان و بهبودی به بیماری کمک می‌کند.

 

اشتراک گذاری

شما هم می‌توانید در مورد مطلب نظر بدهید.

برای ثبت نظر، از طریق دکمه افزودن دیدگاه جدید اقدام نمایید.

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

[…] روغن ماکادمیا برای سلامتی بسیار مفید است و به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی که دارد، می تواند برای درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات سلامتی مورد استفاده قرار گیرد. از جمله کاربردهای روغن مادمیا می توان به موارد زیر اشاره کرد: […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *